Något helt annat

En blogg ska kanske försöka vara lite kontroversiell. Sticka ut. Man får generalisera. Jobbar inom skolans värd sen 25 år. Är fritidspedagog och parar det arbetet med att undervisa i Svenska som andraspråk.
Skolan har varit mycket fokus under senare år. Eleverna hänger inte med, det är stökigt och lärarna är mer eller mindre kompetenta.Jag kan tala mycket om det men vill från ett "besserwisserperspektiv" kommentera två nyliga undersökningar som litet grann visar hur lite icke insatta vet. Före jul kom en undersökning som visade på sambandet mellan flickors frukostvanor och tidig sexualdebut. Föga överraskande fann det ett starkt samband mellan dåliga frukostvanor och tidig sexualdebut. Resultatet raljerades bort i pressen.
För några dagar sedan kom en undersökning som visade att mopedintresserade pojkar som dessutom trimmade motorerna löpte större risk att hamna i kriminalitet och före det prestera dåligt i skolan. Grejen, enligt mig, är att det är samma personer som utsätter sig för detta riskbeteende även om just dessa exempel är hårt könsstyrda. De har kommit fler rapporter som visar samband med rökning, samband med låg fysisk aktivitet, oförmåga att fördjupa sig osv. Samband med en i förlängningen sämre livskvalitet. Det här flera inom skolvärlden observerat för länge sedan men det blir inte sant förrän forskarna säger sitt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0