Sweden Rock Fredag

11-bussen ut. Den tog 50 minuter.

MSG: 6

Äldre sångare som jag inte vet namnet på men som ändå levererade bra. Tog det lite väl lugnt i pauserna (instrumentala partier). Schenker själv sa inte ett ord och smög hela tiden runt vänsterflanken. Bra drag i "Doctor, Doctor".

High on Fire: 6

Helgens enda "farliga" band för oss. Trio med barkroppad sångare/gitarrist med på gränsen till skriksång. Grym energi och komplex musik.

Praying Mantis: 6

Kort titt på detta för mig okända band. Tydligen rötter i NWOBHM. Riktigt bra med snygga stämmor.

Rick Springfield: 7

Finns det en sanning i att de amerikanska AOR-banden alltid levererar på Sweden Rock? Tyngre och vassare än på skiva och energi i massor? Just RS har jag nästan aldrig hört men han visade sig vara en bra showman med ett knippe hits.

Pugh Rogefelt: 7

Pugh solo akustiskt. Härlig spelning i det lilla tältet. "Hog Farm" och "Bolla och Rulla".

Cinderella: 6

Bra avslutning med sköna powerballader. Lite skrikig voice emellanåt.

Billy Idol: 4

Billy fick inte till det. Ganska lama versioner av de stora hitsen. Röstmässigt inte i högform. En besvikelse.

Gary Moore: 7

En bra konsert med Gary i hyfsad form. Missdae sista låten som var "Still got the blues" för att hinna med 0110-bussen.

Sweden Rock Torsdag

En härlig helg med många bra framträdanden. Vädret sisådär men med en bra regnjacka klarar man det mesta. Schyssta frukostar på Ronneby Brunn. Vi kom fram onsdag kväll och åkte inte ut till festivalen. John monterade upp en stereo på rummet och laddningen började.

Torsdag:

Dundertåget: 8
Kom in efter en kvart. Bra ljud och bra poser. "Onda dockan" med sitt slideintro kanske var festivalens bästa låt. Stor överraskning.

Nazareth: 5
Nja, ganska trötta även om McCaffertys sång håller hyfsat. Brist på energi. Razamanaz blåste bort.

Mothers Finest: 6
Hade jag aldrig hört förut. Funkinslag även om de ansträngde sig för att vara hårda. Bra energi och bra sång.

Y&T: 6
Också ett band som jag i stort sett aldrig hört. Bra rock utan det lilla extra. Kanske blir så med en enväldig frontman som sköter både sång och solon.

Sabaton: 6
Mycket folk vid Rock Stage. Vi missade lite i början. Allsångsvänlig krigarhårdrock. Dåligt ljud med en duktig frontman.Dock inte hans sång. Missade "Cliffs of Gallipoli".

Amon Duul 2: 6
Legendariska tyska rautrockare. Ytterligare ett band som vi inte hade hört förut. Imponeade med kul arrangemang. Kvinnlig sångerska. Alla lätt över 60 bast.

Quireboys: 7
Akustisk spelning i ett litet tält. Bra pubrock.

Jorn: 5
Jag gillar verkligen rösten. Framförallt det han har bidragit med till Ken Hensley och Tobias Sammets Avantsia. De egna låtarna är ofta stöpta i samma form både i upplägg och tempo. Såg inte klart. Skulle hinna med 23.10-bussen. Alltså inget Aerosmith.

RSS 2.0