Congressen 1 1978

Ska försöka genomföra en kronologisk genomgång av Congressens historia. Jag har tidigare gjort ett försök. Kanske 10-15 år sedan men som jag förgäves har letat efter. Skrevs ut på en ålderstigen skrivmaskin i Villa Örnebo i Farsta Strand.
Namnet "Congressen" kommer från ett bakverk som tjänade som "kaffe o kaka" under den allra första sammankomsten. Själva stavningen har myntats senare och är möjligen inte helt korrekt. Congressen var inte heller vedertaget som namn från början.

I alla fall, vad kommer vi ihåg från det första tillfället?

Deltagare: Ulf, Per, Roger, Nalle och möjligen Pytte. Eller var Roger inte med? Alla utom Roger var klasskamrater på Sam/Hum-linjen på Farsta Gymnasium. År 3. Nalle var med för sista gången.

Plats: Pers föräldrars lägenhet, Molkomsbacken 28.

Mat: Traditionell julmat a la knytkalas. Congresser.

Dryck: Starköl, julmust, nubbe och dessertvin.

Aktivitet: Kortspel.

Minnesvärda händelser: Var det inte här som en jämnårig grannflicka tittade in? Den första av många diskussioner kring att "tillåta" flickor sedemera kvinnor delta under Congressens "möten". Vill minnas att Per och Roger är de som genom åren pläderat hårdast för ett kvinnligt inträde. De flesta andra tycker att sådana påfund mera hör till andra sammankomster, typ resor till Norrtälje.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0